Easy Gallery Generator - EGG V2.1

Tips och råd


1 - Skapa mappar

Börja med att skapa en mapp där du vill ha dina bilder och dina album. Lättast är kanske att skapa den på skrivbordet. Döp den t ex till "EGG".

I den mappen skapar du två nya mappar som du döper till "Bilder" och "Album".

I mappen bilder kan du sedan lägga din första mapp med bilder du vill göra ett album med. Antingen skapar du en ny mapp och kopierar dit bilder du vill ha med eller också kopierar du en hel mapp med bilder som du har någonstans.


2 - Göra album

Starta programmet enligt anvisningarna i Övningar.

Bläddra dig fram till din mapp med bilder som du har skapat enligt punkt 1.

Välj sedan mappen där ditt album ska sparas genom att klicka på "File" i menyraden och sedan "Destination". Där bläddrar du fram mappen "Album" som du skapade enligt ovan.

Följ sedan anvisningarna i Övningar för att göra inställningar och skriva in de kommentarer du vill ha till dina bilder.

Skapa och se ditt ditt album genom att klicka på . Stäng webfönstret när du tittat klart och spara dina inställningar för detta album genom att klicka på knappen.


3 - Lägga till/ta bort bilder i albumet

Om du vill ändra i ett färdigt album så börja med att lägga till eller ta bort bilder från mappen du har under "Bilder". Starta sedan programmet och välj inte att skapa nytt utan att öppna det album du arbetat med tidigare genom att klicka på och sedan välja dina sparade inställningar för det albumet. Programmet kommer då att tala om att det hittat nya eller saknar några bilder. Gör i ordning albumet som du vill ha det och klicka sedan åter på för att skapa ditt ändrade album. När du sedan klickar på igen så sparas dina nya inställningar.


4 - Publicera albumet

När du sedan vill publicera ditt album på nätet laddar upp hela din mapp som heter "Album" för att även få med pilarna (samma pilar används i ev nya album). Skapar du sedan nya album räcker det att du laddar upp de nya mapparna till Albummappen.

När du har laddat upp ditt album till din websida hittar du det på http://din_websida/Album/Sommar/index.htm om vi säger att din mapp med bilder du använt heter just Sommar.